Categories
Uncategorized

Alt text, cunoscut și sub denumirea de „alt tags” sau „alt descriptions”, este un factor important de luat în considerare atunci când vine vorba de SEO pentru dezvoltarea web. Alt text este un atribut HTML care oferă o descriere text a unei imagini pentru utilizatorii cu deficiențe de vedere și motoarele de căutare. Prin optimizarea textului alternativ al site-ului dvs. pentru SEO, puteți îmbunătăți vizibilitatea site-ului dvs. în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP) și puteți genera mai mult trafic către site-ul dvs.

Iată câteva modalități de a optimiza textul alternativ al site-ului dvs. pentru SEO:

Utilizați text alternativ descriptiv și relevant. Textul alternativ ar trebui să ofere o descriere clară și concisă a imaginii și ar trebui să includă cuvinte cheie relevante atunci când este posibil. Acest lucru va ajuta motoarele de căutare să înțeleagă conținutul imaginii și poate îmbunătăți vizibilitatea acesteia în rezultatele căutării de imagini.
Păstrați textul alternativ scurt și dulce. Textul alternativ ar trebui să fie scurt, în mod ideal, mai mic de 125 de caractere, deoarece motoarele de căutare pot trunchia descrierile mai lungi.
Utilizați text alternativ unic pentru fiecare imagine. Fiecare imagine de pe site-ul dvs. ar trebui să aibă propriul text alternativ unic, în loc să folosească același text pentru mai multe imagini.
Utilizați text alternativ pentru imagini decorative. Textul alternativ nu trebuie ignorat pentru imaginile decorative, chiar dacă acestea nu adaugă informații semnificative conținutului. Textul trebuie lăsat gol sau folosiți valoarea „imagine decorativă” pentru ca cititorii de ecran să nu îl citească ca informații importante.
Utilizați text alternativ pentru videoclipuri. Textul alternativ poate fi folosit și pentru videoclipuri, sub formă de subtitrări sau transcrieri, pentru a oferi o descriere text a videoclipului pentru utilizatorii cu deficiențe de vedere și motoarele de căutare.

În rezumat, textul alternativ este un factor important de luat în considerare atunci când vine vorba de SEO pentru dezvoltarea web. Folosind text alternativ descriptiv și relevant, păstrându-l scurt și dulce, folosind text alternativ unic pentru fiecare imagine, folosind text alternativ pentru imagini decorative și folosind text alternativ pentru videoclipuri, puteți optimiza textul alternativ al site-ului dvs. pentru SEO și îmbunătăți vizibilitatea site-ului dvs. în SERP-uri și generați mai mult trafic către site-ul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *